Concert Meryem Natalie Akdenizli in Scheemder Kerk 1515

Meryern Natalie Akdenizli nodigt de luisteraars uit voor een reis door de muziekepochen. De reis leidt chronologisch door de epochen van de muziek, van barok via de klassieke periode, de romantiek naar het impressionisme. Daarbij wordt uit elke epoche een representatief werk gepresenteerd: dit met de unieke chromatische Fantasie und Fuge in d-Moll von Johann Sebastian Bach, de grandioze sonate Es-Dur von joseph Haydn en de geweldige virtuose Ondine uit Gaspard de la Nuit. Het programma heeft een razend einde in de vurige Rhapsodie Espagnole van Franz Liszt.
De uit Stuttgart stammende pianiste Meryern Natalie Akdenizil kreeg haar eerste pianoles op 7-jarige leeftijd en werd in 1994 toegelaten tot de Studienvorbereitenden Begabtenklasse Stuttgart. In 2004 legde zij haar doctoraalexamen, aan de Staatlichen Hochschule für Musik Trossingen, cum laude af. Sinds 2005 perfectioneerde Meryern Akdenizli haar kennis in de masterclass van Prof. Matti Raekallio aan de Hochschule für Musik en Theater Hannover.
Meryem Natalie Akdenizli speelt deze stukken op zaterdag 30 juli:
  • Johann Sebastian Bach: Präludium E-Dur BWV 937
  • Ludwig van Beethoven: Sonata No. 23 f-moll op. 57, „Appassionata“
  • Franz Liszt: Etude d’ Exécution Transcendante: Nr. 10 f-moll
  • Claude Debussy: Préludes Livre I/II
  • Franz Liszt: Ballade Nr. 2 h-moll
30. Jul, 17:00 – 19:00 uur, Toegang € 20,00 voor volwassenen. Tot 18 jaar gratis. http://www.uitinoldambt.nl/detail?productid=5995754&bron=gids2
Dieser Beitrag wurde unter Uncategorized abgelegt und mit verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.