Akdenizli geeft pianoconcert in Scheemda

In de serie ‘Weltklassik am Klavier’ mogen de vrijwilligers van de Scheemder Kerk anno 1515 op zaterdagmiddag 30 juli aanstaande de Turks / Duitse concertpianiste Maryem Natalie Akdenizli verwelkomen. De aanvang is 17.00 uur. Zij brengt het programma ‘Appassionato, in 80 minuten door de eeuwen’. Elke laatste zaterdagmiddag van de maand wordt een klassiek pianoconcert in de Scheemder kerk georganiseerd.
Eerder werden succesvolle recitals gegeven door Sara Soyeon Kim uit Zuid Korea en door Ashley Hribar uit Australië. De concerten zijn van hoog niveau en een must voor de liefhebber van klassieke uitvoeringen op piano. Akdenizli debuteerde op 15-jarige leeftijd. Zij studeerde cum laude af op het concervatorium. Vervolgens volgde de pianiste nog vele masterclasses. In Scheemda presenteert ze een reis door de eeuwen van de muziek met representatief werk uit de barok, via het classicisme, de romantiek naar het impressionisme. Dit met werk van Bach, Beethoven, Liszt en Debussy.

“Weltklassik am Klavier” biedt concertervaring aan cum laude afgestudeerde internationale jonge concertpianisten met meerdere laureaten een concertenreeks. Deze jonge concertpianisten worden geselecteerd door ondermeer professoren van universiteiten uit Hannover en New York en mogen om meer ervaring op te doen optreden op 34 podia in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Amerika en Scheemda. Reserveren in Scheemda is wenselijk. Dit is mogelijk via de website Weltklassik.de. KLIK HIER om naar de website te gaan. Klik vervolgens op ‘Scheemda’. Om de jeugd de toegang tot de klassieke muziek te vergemakkelijken is de toegang tot en met de leeftijd van 17 jaar geheel gratis. Klassieke muziek is een taal die je moet leren.

De Scheemder Kerk anno 1515 is niet van een religieuze organisatie, maar is een van de 67 kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken. De losstaande middeleeuwse Toren is van de gemeente Oldambt. In kerk en toren organiseren lokale werkgroepen onder meer rondleidingen, exposities, concerten, lezingen, de 4 mei -herdenking, orgelconcerten op het balustrade pijporgel, etc. Ook is het erfgoed te huur. Meer informatie over de activiteiten in Scheemder Kerk Anno 1515 is te vinden op de website van de stichting. KLIK HIER

Quote: http://www.inhetoldambt.nl/evenementen/2397-oldambt-kerk-scheemda-pianoconcert.html

Dieser Beitrag wurde unter Allgemein abgelegt und mit verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.