Konzertankündigung – Scheemda 28.01.2012

8e pianorecital van WELTKLASSIK am Klavier in Scheemda.

Tot ons grote genoegen kunnen wij u melden dat we voor het jaar 2012 maar liefst 12 pianorecitals met begaafde concertpianisten van topniveau hebben kunnen boeken door het aansluiten bij WELTKLASSIK am Klavier. Dit zonder een forse subsidie en als enige locatie in Nederland. Ook de data van 12 pianorecitals in het jaar 2013 liggen al vast. In Scheemda wordt met de pianorecitals van WELTKLASSIK am Klavier ernaar gestreefd dat liefhebbers van klassieke pianomuziek in hun eigen regio kunnen genieten van de werken van beroemde componisten uitgevoerd door de beste, cum laude afgestudeerde, concertpianisten overladen met laureaten. Allemaal qua leeftijd achter in de twintig. Een intieme concertbeleving iedere laatste zaterdag van iedere maand om 17.00 uur in een klein middeleeuws kerkgebouw met een uitstekende akoestiek. Steeds meer mensen, ook van verderweg, weten een pianorecital in het religieus erfgoed te Scheemda met een uitstekende akoestiek te waarderen. Vraag niet hoe het kan dat concertpianisten vanuit Rusland, China, Japan, Italië en noem maar op naar Scheemda komen, maar kom zelf ook naar Scheemda om te genieten van de allerbeste concertpianisten van de jongere generatie uit de gehele wereld: kippenvel gegarandeerd door het verbijsterende hoge niveau.

Zaterdag 28 januari 2012 uit Turkije/Duitsland de concertpianiste: Meryem Natalie AKDENIZLI met het programma “Beethovens Waldsteinsonate en de Dodendans van Liszt in een muzikale reis door de tijd”. (Bach, Beethoven, Liszt, Ravel).

Meryem was op haar 7e jaar een wonderkind op de piano. Al op haar 15e jaar debuteerde Maryem met een groot Beethoven-concert in Stuttgart en werd kort daarna wereldwijd bekend door haar concerten als teenager in Turkije bij de officiële staatsvieringen van de oprichting van de republiek Turkije. Het bijzondere daarbij was dat het toptalent Maryem Akdenizli pianospelen had geleerd slechts via een schriftelijke cursus. Later ging zij via een school voor begaafde kinderen naar het conservatorium en pas in 2004 legde zij cum laude haar eerste doctoraal examen af in Duitsland en studeerde daarna nog in heel veel masterclasses bij beroemde professoren in meerdere landen.

Meryem N. Akdenizli gaf d.d. 30-07-2011 een geweldig pianorecital in Scheemda. Iedere aanwezige was zeer onder de indruk en “op de banken”, zeer enthousiast van/over haar geweldige muzikale kwaliteiten. Maar Meryem wilde zèlf graag terug komen, met een iets ander programma, omdat: “Ik was in 2011 in Scheemda een beetje ziek en ik wil het publiek in Nederland graag laten horen dat ik nog beter kan”. Natuurlijk leggen we graag de loper voor haar uit, want ze was “een beetje ziek” al echt helemaal geweldig! We zijn trots dat ze naar ons dorp Scheemda terug wil komen.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij C1000 in Scheemda en kosten 20 euro, studenten krijgen bij WELTKLASSIK 5 euro korting, maar voor de jongeren onder de 18 jaar is WELTKLASSIK am Klavier geheel gratis om de toegang tot de klassieke muziek voor jongeren te vergemakkelijken. Neem dus altijd een jongere, uw kind of uw kleinkind met u mee. Een plek reserveren in de Scheemder Kerk anno 1515 kan via www.weltklassik.de/scheemda of via onze eigen site www.kerkscheemda1515.nl

www.akdenizli.com

Dieser Beitrag wurde unter Allgemein abgelegt und mit verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.